Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Η ίδρυση της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου το Φθινόπωρο του 1984 – την ίδια εποχή ιδρύονται και άλλες Λέσχες στην Ελλάδα και η Ομοσπονδία τους – συμπίπτει με την άγρια επίθεση και την περιθωριοποίηση που οι μοτοσυκλετιστές αντιμετώπιζαν την εποχή εκείνη, από την Πολιτεία και τα όργανα επιβολής του Νόμου. Την αντίθεση των μοτοσυκλετιστών συναντούσε και συναντά η διαχείριση των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας από την ΕΛΠΑ μόνο και μόνο επειδή είχε εγκαίρως διαπιστευθεί στην FIM μέσω της Ελλην.Πολιτείας, χωρίς να έχει σχέση με τον χώρο μας.
Στα προβλήματα αθροίζονται ένας παράλογος Κ.Ο.Κ. με υπερβολικές απαγορεύσεις, η μεροληπτική εφαρμογή του νόμου και η παράλογη οικονομική επιβάρυνση των δικυκλιστών. Μέχρι σήμερα, παρά τις βελτιώσεις, πολλά από τα παραπάνω προβλήματα είτε παραμένουν άλυτα, είτε έχουν οξυνθεί..
Η ΜΟΤΟΛΕΒ αποτελεί μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι ένας φορέας πολιτών με σκοπούς που αφορούν την συγκοινωνιακή, περιηγητική, αθλητική, ψυχαγωγική, συνδικαλιστική, πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική διάταση της μοτοσυκλέτας. Όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της, η ΜΟΤΟΛΕΒ το 1997 ενσωμάτωσε όλα τα απαραίτητα νομικά στοιχεία στο Καταστατικό της που προσδίδουν στην Λέσχη και τον χαρακτήρα της Ένωσης Καταναλωτών. Το έτος 2000 ενίσχυσε το αθλητικό θεσμικό πλαίσιό της, σύμφωνα με το πρόσφατο αθλητικό νόμο που αφορά την λειτουργία των αθλητικών σωματείων τροποποιώντας το καταστατικό της.
Από τα πρώτα μέλη - λέσχες της ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλε-τιστική Ομοσπονδία Ελλάδος) συμμετείχε, συμμετέχει και θα συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δραστηριότητα του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου